Igår efter att jag och Clara jobbat 15,5 timmars nattpass och slutat 09, åt vi frukost och duschade sen åkte vi med Sara till Lager 157 som ligger i Sågmyra.
Jag vet att jag inte skulle handla innan London, men ibland hittar man fynd!
 
En tubhalsduk, 50 kr
 
Stickad tröja, 100 kr
 
T-shirt, 80 kr
 
Sen var vi in på Scorette och dessa fick följa med hem, 100 kr
 
Summa: 330 kr, helt lyckat tycker jag.
Sen när vi kom hem köpte vi kebabtallrik och kollade på Tjenare Kungen!
Denna vecka började riktigt bra, jag och Clara tog sovmorgon medan Sara åkte och jobbade. Sedan gjorde vi oss vackra och åkte in till Mora, vi shoppade, fikade på Waynes, shoppade, kollade på bio (beautiful creatures) sedan käkade vi kebabpizza med pommes på. Riktigt fetingdag!
Men ack så kul vi hade, och jag som inget skulle handla köpte en jacka. Men det var rea och den var galet snygg, nedsatt från 700:- till 180:-, vilket kap jag vet!
 
Färgen på bilden ger inte rättvisa, men den är sjukt snygg.
 
INTE LÅNGT KVAR NU!
12 maj börjar resan här:
 
Efter ett x antal timmar på flygplanet hamnar vi till slut i huvudstaden. Peking, Kina:
Här ska vi besöka Kinesiska muren, himmelska fridens torg/den förbjudna staden, samt shopping o mat!
 
Efter det äventyret blir det vidare 16 maj till landsbygden Yangshuo:
Här ska vi cykel utforska, bestiga sockertoppsbergen, spela beerpong, njuta av det inre Kina.
 
19 maj lämnar vi landet Kina för landet Taiwan:
Här besöker vi huvudstaden Taipei och detta höga torn Taipei 101, sen åker vi genom landet med buss,
ut till någon fin kust och strand, ser Sun Moon Lake och en National park.
 
23 maj, hej då Taiwan och hej igen Kina och Hong Kong!!
Här får vi se den magiska ljusshowen, shoppa, åka sightseeing, och åka ut till ön Macau.
 
Och 26 maj är det dags att sätta sig på planet för att åka hem till Sverige. Efter att fått uppleva 2 länder, kulturer, mat, shopping, sightseeing, annorlunda saker, folket och så mycket mer. Längtar!
 
Jag ska göra en nystart, jag vet exakt vad jag ska börja med, hur jag ska göra. Och så vidare.
Mitt enda problem nu är att jag inte har tiden. När sjutton ska jag börja? För när jag börjar med detta måste jag kunna ha rutiner, morgon till kväll, tid för si och tid för så. 
Men nu med Vasaloppet och jobb (läs förra inlägget!) är det omöjligt att få till rutiner med mina nattjobb och konstiga pass och utflykter med mat som jag själv inte kan styra.
Och när jag börjar med min nya kost, måste de vara allvar och inget fusk på ett par veckor därför gäller det att finna tid. Så det jag har i åtanke är helt enkelt, att jag får börja med det den 11 mars.
Då är jag klar med jobb, London och allt. Och börjar praktiken, bra dag att börja om på.
 
Så jag tänker inte avslöja nu vad min plan är, utan det kommer när jag väl kommit igång.
 
Nu ska jag vila, försöka få en god natts sömn så jag orkar med skola och redovisning imorgon 8-16, innan mitt nattjobb börjar 21-09. Ibland har man ett underbart liv...och ibland inte.
Ibland kommer livet ikapp en och man glömmer bort varför man existerar, nej inte riktigt så nu överdrev jag. Men ibland blir det mer än man hinner med själv och då gäller det att omprioritera lite.
 
Jag kommer ha dåligt med tid nu de kommande veckorna, det är Vasaloppet uppe i Mora.
Eller själva riktiga loppet är 3 mars, men oj vad förberedelser det är innan. 
Så här ser mitt schema ut:
 
Lördag 16/2 08.00-20.00 = Bygga upp butiken Stadium i stora tältet
Måndag 18/2 21.00-08.00 = Nattvakt/städa
Onsdag 20/2 17.30-09.00 = Nattvakt/städa
Fredag 22/2 21.30-09.00 = Nattvakt/städa
Tisdag 26/2 17.30-09.00 = Nattvakt/städa
Fredag 1/3 17.30-"21.00" = Tända marschaller, vara värd och gå fackeltåg
Lördag 2/3 17.15-Söndag = Bussvärd för VIP gäster med övernattning
Söndag 3/3 17.30-09.00 = Nattvakt/städa
 
Sen 5/3 åker jag till Hofors för att sedan åka till London 6/3-10/3 innan praktikstart 11/3.
Oj glömde jag nämna att under 1,5 vecka medan detta pågår är det även vanliga skoldagar 8-16.
 
What to say?!
Jag kan spy idag.
Igår jobbade jag med några i klassen på loppis och sålde saker till klasskassan, så köpte vi dit lunch, i form av 4 stora familjepizzor. Tacka vet jag sånna pizzor, men har aldrig sett så stora förut!
Totaly galet.
 
Efter det åkte jag hem, plockade lite och slappade innan jag och Lillemor körde igång en lång myskväll. Vi åt rostade mackor, sedan kom godis skålen, nachochipsen, kladdkakan (som hon nyligen bakat) och vaniljglassen. Vi åt och åt, och drack läsk. Idag mår jag fortfarande illa.
Och nu måste jag nog börja tänka mig för, och vara nyttig fram till London så jag hinner gå ner något kilo så jag kan shoppa nya kläder på Primark med gott samvete. Eller iallafall halvgott samvete.
 
Idag blir det städning, disk och plugg. Innan mina roomies kommer tillbaka från Stockholm.
Snart är det dags för mig och Madde att dra till London, jag längtar galet mycket. Jag behöver detta nu!
 
Efter denna resa, det vill säga redan dagen efter, alltså 11 mars så börjar min 9 veckor långa praktik. Ni minns den långa tiden jag var i Thailand i höstas? Det är dags för en till lång tid, men denna gång i kalla Sverige. Och i mina hemtrakter dessutom.
11 mars - 10 maj kommer jag befinna mig på resebyrån Ticket, i Sandviken.
Det kommer bestå av mycket upplärning, se alla deras system och se hur dem gör. Dom säljer ju resor där för miljonbelopp varje månad, så det kommer inte bli slappt. Jag ser verkligen fram emot att komma in i säljbranschen inom resor. Se och prata med folk som ska ut och resa, tipsa, skvallra och bara vara glad för dom som ska få göra en resa, för det finns inget bättre.
 
Därför kan jag redan nu säga att efter min London resa och denna praktik så kommer jag den 12 maj att ge mig ut på en ny resa. En lite längre resa än London, både tidsmässigt och milmässigt.
Mer info om den kommer en annan dag - men det ska verkligen bli awesome.
LYSSNA på den här låten, den är så fin och sådär lite galet perfekt.
 
Idag är jag inte i skolan, detta har varit en hemsk vecka. Jag sov till 11 i måndags, sen natten till tisdag sov jag ingenting, natten till onsdag sov jag ingenting, natten till torsdag sov jag sista timmen innan klockan ringde, och natten till idag sov jag kanske en timme eller två. Jag har sånna sovproblem, jag kan bara inte slappna av. Känns som jag glömt bort hur man gör när man sover, och jag mår mer och mer illa av tröttheten och får mer och mer ont i huvudet, orkar bara inte just nu.
 
Så nu ligger jag inne och försöker hitta lite mat och träningsinspiration.
Jag lägger snart upp ett inlägg om min kommande praktikplats då det snart är dags.
Frukost: Yoghurt
Mellanmål: En halv mandarin
Lunch: Kebabsallad
Mellanmål: Nästan en banan
Middag: Lax med stekta champinjoner och ananas salsa
Mellanmål: Knäckemacka med ost
 
 
Övrigt: Cola zero
Träning: 60 minuter powerwalk
Kommentarer: Jag tycker 6 mål om dagen är det enklaste att hålla, och man blir i stort sett sällan hungrig. Inte sådär galet hungrig ni vet. Och man äter inte mycket varje gång. Man håller kvar sin magsäck på bra nivå, och man kan förhoppningsvis gå ner i vikt. Och promenader/annan träning är ju bra det med.
Fick en kommentar om jag har instagram, yes det har jag. På instagram heter jag: josdil.
Jag står som privat, men det är bara att följa så lägger jag till er, jag är inte omöjlig.
 
Efter att ha sovit till strax innan 11 känner man sig nu som en ny person. Det var precis vad som behövdes efter igår då man sov 4 timmar och var bakis hela dagen. så nu är jag återigen fit for fight.
 
Denna vecka ska jag gå ut och gå varje dag, spelar ingen roll hur långt/kort, men gå ska jag. Ska nog påpeka det för Sara så hon får följa med. Jag bor ju tillsammans med Sara och Clara nu sedan en vecka tillbaka i min lilla etta med kokvrå, än så länge funkar det bra. Sara åkte hem i torsdags och kommer tillbaka idag, så hela helgen har det bara varit jag och Clara som myst. Men idag åker Clara och är borta hela veckan, så då blir det mys med Sara fram till fredag då också hon lämnar. Och jag blir ensam i min lägenhet.
Vilken pannkaka. Men sånt är livet.
 
Nu ska jag försöka få i mig lite "frukost", har klassmöte kl 13.30 som jag ska försöka gå på.
 
Jag och Sara, i somras.
Vilken jäkla kväll vi hade, jag orkar inte ens gå in på detaljer. Eller snarare, mina detaljer vill jag inte berätta för er, dom stannar mellan mig, mig och mig. Och mina drömmar, hihi.
 
Some pics! 
 
 
Igår satt vi en sväng hos Lillemor (med vi menar jag, mig själv och Clara) och då kom Niklas och berätta att 3 av hans vänner skulle komma på kvällen och att vi måste vara med och festa, men nej tack.
På kvällen gick vi över till Lillemor igen, blev bjudna på gofika och jag var klädd i en blå onepiece och klara hade mjukis byxor och tröja, där sitter vi när det ringer på dörren...och alla grabbar kommer in. Upplevelse.
 
Anywho, jag sov till 10.20 idag. Kan dock behövas för ikväll är det fest i hela Orsa.
Vi har något som kallas Barrundan, så några gäng går ihop och gör en bar i någons lägenhet, dekorerar och bjuder på snacks och dricka utefter temat. Baren som jag är med i har Lady Gaga tema, så baren kommer se ut som henne, lite galen. Och då ska även vi se ut som Gaga ikväll. Hur man nu ser ut som henne...
 
Snart ska jag och Clara käka tacos, innan vi drar till systemet och sedan vidare för att bygga upp baren. Det kommer bli en lång dag idag, jag är redan trött, märks man börjar bli gammal.
Det finns så många olika dieter, livsstilar, och kostprogram...eller vad allt kallas.
 
1. Ät normalt, lagoma portioner men ät allt. Pasta, ris, potatis. Riktig mat men i vettiga mängder.
2. LCHF, ät fett, ät 3 gånger om dagen ungefär och kör denna fett diet.
3. GI-metoden, som lchf fast lätt produkter. Bort med kolhydrater.
4. Ät små portioner med mycket protein, och ofta.
5. Ät si.
6. Ät så.
 
Jag blir inte klok. Hur ska man egentligen äta för att få bort sina sista 5 kg undrar jag? För snart har jag nog testat dessa 6 metoder + 6 metoder till. Finns det kanske en nr 13 också? Lucky 13?
Sen spelar det nog ingen roll vilken metod man väljer om man inte börjar röra på sig också, det har nog varit min största miss, jag har inte rört mig mycket sen i somras. Och nu har jag satt igång igen. 
 
Så kanske tillsammans med lucky 13 och motion kan jag gå ner mina 5 kg. Hoppas på det!