Svar på tal!

8kommentarer

En sak jag har funderat på med lchf är om man överhuvudtaget behöver bry sig om kalorier? Alltså visst att man inte ska överäta men är det något man ens behöver fundera på om man äter "normala" mängder mat?

Grejen med lchf är att du äter feta saker, du äter ost, grädde, creme fraice.. ja bara de är massor med med kalorier så du anar inte. Så mitt svar som inte är världsbäst på lchf är att nej, du räknar inte kalorier. Man ska aldrig överäta, men sakerna du äter i lchf är kaloririka så det springer iväg en del. Men grejen är också att lchf funkar ju (för de flesta) så då är de bara sak samma, och fan så skönt att slippa hålla på och fjanta med att räkna kalorier, eller hur?

8 kommentarer

Katarina

27 Jan 2012 15:57

Eftersom man blir mätt snabbare på feta produkter så äter man ofta automatiskt mindre kalorier, men det gäller att man lyssnar på sin kropp då och bara äter när man "behöver" :)

linda - en vimsig mamma

27 Jan 2012 16:23

bra svar på tal där =) önskar dig en trevlig helg! kram

Linda

27 Jan 2012 16:48

Anledningen till att det funkar så bra är för att insulin är fetlagrande. Äter man inga kohydrater blir det inget påslag och voila, fettet lagras inte :)

saga

27 Jan 2012 17:49

Hej på dig?Är allt bra idag? :)

Fia

27 Jan 2012 18:04

SV; De blev nr 1, doc inga palmer men blått vatten och blå himmel :)

sanna

28 Jan 2012 08:59

Fast ska man gå ner i vikt så gäller det ju att man förbränner mer än vad man tar in, alltså fjanta runt och räkna kalorier :PDet är inte jobbigt så länge man inte vill att det ska vara jobbigt :D

J.

28 Jan 2012 11:16

Det bästa är att bara äta med sunt förnuft. VIll man få en snygg kropp med muskler lär man äta proteinrikt och med en viss mängd kalorier, så kroppen tar åt sig proteinet. Man bör nog inte gå till överdrift med varken den ena eller den andra metoden, om alla åt och tränade som en person med diabetes bör göra så skulle alla må finfint :). Det handlar ju om livsstil. Och jag skulle inte våga äta lchf livet ut iaf.

Heidi

01 Feb 2012 23:05

Det funkade inte på mig. Gick inte ner ett dugg och hade bara ont i magen och mådde illa i 3 månader...

Men det verkar fungera på många...men jag är ändå skeptisk...:)

Kommentera

Publiceras ej