Bara focaccia kvar

8kommentarer

50 g jäst
150 g smör/margarin
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 ägg
1.5 dl socker
Extra: russin + 1 ägg till pensling

1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken, fingervarmt. Smula jästen
i en bunke och tillsätt vätskan så jästen löses upp ordentligt.
2. Tillsätt salt, ägg, socker och rör om. Tillsätt lite mjöl åt gången och arbeta
till en smidig och jämn deg som lossar från kanterna. Spara lite till utbakningen.
Låt jäsa i ca 30 minuter
3. Arbeta ut degen och gör former så som du vill ha det.
Jag gjorde 24 stora lussebullar och en längd med kokkos på.
4. Låt jäsa ytterligare ca 30 minuter och sätt medans ugnen på 225 grader.
5. Grädda i mitten av ugnen va 7-8 minuter.

Havregryn, Margarin, Socker, Kakao, Vaniljpulver & Kaffe.
ALLA INGREDIENSER EFTER BEHAG!

8 kommentarer

LP

27 Nov 2011 19:09

Jammi jammi ;P

Johanna

27 Nov 2011 19:28

mycket mysigt!



Jag är glad vi inte har snö nu, då hade jag inte kommit till jobbet imorgon, inte efter orkanen som drar omkring här runt hörnen och för ett jäkla liv :)

Malin

27 Nov 2011 19:29

Åhå! Vad härligt med snö, jag blir avis! Ett tips är att göra saffranskrans med mandelmassa i, blir jättegott och saftigt :) Fast jag kan inte äta det längre, tål inte mandel och nötter :(

Malin I Form

27 Nov 2011 20:01

Ååh, gottgott!



SV: Det kommer självklart :D

anna

27 Nov 2011 20:41

kul att baka :)

Bibbi

28 Nov 2011 06:46

Du jobbar på märker jag ;)

Gott med saffranskusar :)

Händer denna stormiga dag?



Kramen

Nett

28 Nov 2011 08:55

Vilket härligt bak :)

Fia

28 Nov 2011 16:24

Nu e jag hemma igen :D



Åhh va gött de såg ut!

Kommentera

Publiceras ej