Vilken ironi alltså

26kommentarer

Igår skrev jag ett inlägg angående mina dieter och vad jag rekommenderar.
Jag valde då att rekomendera er att äta mellan 1000-1200 kalorier, men vad gör jag själv?

Jossan tipsade idag om en app till iPhonen (som om jag behöver mer som limmar fast telefonen i handen, men jag nappade) Shape up, som räknar kalorier i allt man äter, och nu har jag setat och tryckt i allt jag ätit idag.

Jag är uppe i 360 kcal, 360?!
Här säger jag åt er att äta minst 1000, så äter jag 360 själv? Nog för att jag har middagen kvar, men det blir ju lite kyckling och ris, vilket inte ökar summan så pass mycket.

Men det kanske är så, eftersom min magsäck är hälften så liten äter jag hälften kalorier?
Eller så gör jag allmänt och puckat fel?

26 kommentarer

Rumptott

09 Jan 2011 18:08

hehe lr så visste du helt enkelt inte hur mkt kalorier man åt genomsnitt på en dag =P

hehe..

kram

Malin I Form

09 Jan 2011 18:11

Hmm, det lät inte så bra.. men hur ofta äter du då?

Nett

09 Jan 2011 18:15

Inte bra, då går du på lågenergi och det innebär att du kommer att gå upp i vikt då kroppen verkligen behöver mat. Du får hitta balansen.

Tigerhonan

09 Jan 2011 18:21

ja men ändå ;D



fan vad lite du äter människa :O haha

Linda

09 Jan 2011 18:39

Vet inte om det har med din magsäck att göra faktiskt. Jag har inte opererat mig och får faktiskt inte i mig mer är runt 500 per dag. Jo om det är svullar dag så kanske men en normal dag går det bara inte!

Heidi

09 Jan 2011 18:47

Ingen aning om du gör fel eller inte men jag äter drygt 1000 kalorier om dagen och jag går ner ett kg i veckan ändå. Det viktigaste är nog att man mår bra. jag känner mig hängig och orkeslös om jag äter för lite... men å andra sidan jag är ju typ dubbelt så gammal som du, det kanske påverkar...hehe

Johanna

09 Jan 2011 18:56

hoppsan! jag vet inte har aldrig räknat på sånt så jag är nog inte till någon hjälp

Jag och Mitt Livs Viktigaste Resa

09 Jan 2011 19:08

jag får snart min iphone 4 så jag hoppas att det funkar till den med. Kan ju behöva det sen :)

Bantarbritta

09 Jan 2011 19:54

Nejnej, inga hard feelings här inte, för det var inte jag som skrev det, utan nån av mina läsare. :) Som en kommentar altså. :) Jag kör efter att den SENASTE vikten gäller, eftersom jag dumt nog väger mig nästan varje dag...



Drömmen: Han såg riiiiktigt bra ut, och var dessutom sådär fräsch och genomtrevlig men han var skitgammal, sa att han var 65! (där kräks jag lite, inget ont om 65åringar men inte på det planet hos mig...) men han såg kanske ut å va 35-40 högst... Hahah, vad mycket sjukt man kan drömma. :D

jossan

09 Jan 2011 20:11

Oj 360 är ju ingenting :P Är du säker på att du tryckt in rätt mängd? det som är så bra med appen är ju att man kan trycka in en matträtt om man inte vet exakt kalorier, eller skriva ingredienserna rakt av(göra egna måltider) eller skriva kalorierna för sig bara :)

Fia

09 Jan 2011 20:25

SV; Åh jag älskar crosstrainern! Man tränar ju allt i kroppen :D Stod 30 min framför "Save the last dance" , går så lätt när man kollar på nåt bra :)



Glömde totalt bort att jag hade shape up! i telefonen, men de e smidigt. typ som viktklubb.se fast i mobil, smidigt :D

Pernilla

09 Jan 2011 20:36

Tänk om någon ändå visste svaret på det. Är säkert lite lite som det är men samtidigt så ska man väl öka långsamt till en lagom nivå. Så man inte tänjer ut för mycket igen. Och vem vet vad som är en lagom fart på "uttänjningen" för varje enskild individ.. Klurigt det där ;)



Nu har jag förresten lyckats lägga in DVD:en i filer på datorn. Men jag är inte så teknisk så jag har inte lyckats bränna dem till en skiva och filerna är för stora för att maila/dela på skydrive. Om du är teknisk får du gärna komma med förslag på hur jag ska lösa det!! Kanske finns ngt där man kan dela dokument via nätet som tar större filet?! Kommer du på ngt får du säga till så ska jag ordna det ;)

Jag och Mitt Livs Viktigaste Resa

09 Jan 2011 20:45

Nu ligger vinnaren av dagens läsare uppe.

Blev det inte just du som vann idag så kommer det fler chanser nu i veckan då jag drar ett nytt namn så långt lagret räcker :)

Anonym

09 Jan 2011 20:46

Hej! Jag har en fråga som kanske kan verka lite konstig, men jag är tacksam om jag får svar =)



Jag har ätstörningar och i samtliga av de behandlingar jag gått säger de att kroppen ställer in sig på svält om man äter under runt 1400kcal/dag. Om kroppen ställer in sig på svält går man alltså int ner i vikt, utan står på samma vikt i stället och känner sig utan ork.



Min fråga är alltså fungerar det här med att kroppen ställer in sig på svält bara om man är underviktig, så är det väl inte? Eller ändras något om man är Gastric Bypass opererad?



Du är så grym måste jag säga :)

Jag och Mitt Livs Viktigaste Resa

09 Jan 2011 21:20

Men det är ju kanon. Då kollar jag med dig sen igen när jag har fått den.

Sen är jag ju sån att jag bara måste byta skal... Vill inte vara som alla andra :) Så vet du någon bra sida med skal så hojta till.

Johanna

09 Jan 2011 21:31

Skall snart bädda ner mig i sängen och hoppas få sova gott inatt!

Johanna

09 Jan 2011 21:31

Glömde, handboll tycker jag är kul, vi skall sa semifinalen i handboll live =)

Karro

09 Jan 2011 21:33

Är fortfarande sjukt sugen på pannkakor =/



Hmm. Inte kul att du inte haft en bra dag idag. Vi får hoppas att det blir bättre en bättre dag imorgon! :)

scrapmoster

09 Jan 2011 21:35

hahaha, ja du skulle kanske kollat det innan eller??? Whatever liksom...



Det där med att väga sig ofta och skriva ner minsta vikten...jag vet inte men då tror jag man har problem av annan natur som man kanske skulle kolla upp - typ psykologiska eller nått.



Kramen i

Fia

09 Jan 2011 21:43

SV: Okej då måste jag fixa ner den andra filmen också :D



När jag tränade som mest så brukade jag crosstraina 1 timme om dagen ca 4 dagar i veckan o sen gymmade jag 1 timme 3 dagar i veckan :) Men nu har jag dragit ner på de för tillfället. Är lite ur form o dumt o börja för hårt :D

Jenny

09 Jan 2011 21:48

Ja, Zumba kostar ju en del förstås, men den ifrån Må Bra borde inte vara så dyr - lycka till!

Jag fick väldigt ont i magen dagen innan nyårsafton, men nästa dag gick det bra, och vi åt 3-rätters, snacks och hade det mysigt på själva nyåret.

Men nästa morgon hade jag ont i magen igen och på kvällen åkte vi till akuten. Där sa de att det var magkatarr och jag skulle äta omeprazol i 2 v ...men nästa dag(söndag) hade jag ännu ondare så jag åkte tillbaka till akuten, och då blev jag inlagd. Hade så ont att de pumpade i mig morfin varannan timma hela natten och typ var 4:e timma nästa dag. Fick göra en röntgen och nästa dag fick jag veta att jag hade inflammation i gallblåsan och gallsten. Och för att kunna operera måste inflammationen försvinna först. Jag hade så ont att så fort jag drack någonting, men i onsdags sa jag att jag ville åka hem. Kändes som att jag lika gärna kunde sitta här hemma och ha ont, som att sitta där och ta upp en plats...och då fick jag med mig spasmofen hem, som ska hjälpa mig att få i mig någonting. Har inte lyckats så vidare bra kan ju tilläggas, då jag levt på te och proviva nypondryck. Men då jag är konsulent för Cambridgekuren tyckte dr att jag skulle dricka dem, så jag får i mig alla näring som behövs för att bekämpa inflammationen och nu ikväll fick jag i mig den första...

Många var det nog som stod på nyårsafton och sa att de skulle gå ner i vikt under 2011...och jag har rasat 10 kg på 8 dagar...inte klokt!



Hur som helst mår jag fortfarande skit och i morgon måste jag ringa och höra om jag kan få fler spasmofen. Jag hoppas kunna få i mig i af 2 cambridgeshaker i morgon men det beror helt på hur illa jag mår...

Ja, det blev en liten "kort" summering haha

kram

Linda

09 Jan 2011 22:35

sv: Var ganska precis 6 år sen jag låg på dom siffrorna och sen kom 5 sambokilon och sen mina graviditeter som gjort att jag bägge gångerna hamnat över 100 kg så om det går så vill jag ner dit men är även nöjd vid 60 och får forma kroppen därifrån :-)



Med denna utmaning så hamnar jag ju på 60 kg om jag klarar det och det ska jag ;-)



Imorrn är det vägning och jag ser framemot det rätt mycket nu så det kanske slutar med att vågen visar helt åt fanders imorrn, men jag ligger iaf i ketos så det bådar ju gott :-)



Kram

Pernilla

09 Jan 2011 22:38

Sv: Jag är egentligen inte så oteknisk som jag tror jag vill framstå som, har bara dåligt tålamod haha! Ska ta o kolla lite på det imorn i ett ngt lugnare tempo. Vill ju inte ge mig nu när jag lyckats få den till datorn ;)

Karro

09 Jan 2011 23:15

Vilken dag är vad? (Börjar bli sjukt trött och har dåligt minne :P )



Jag vill se Narnia ju! :P

Kaffehörnan

09 Jan 2011 23:18

Jag vet på lite olika bloggar när man skrivit kommentaren kommer bara en vit ruta

Kan va lite problem me bloggen

juliaericson

11 Jan 2011 02:48

Asså wow, vet du hur jävla glad jag vart när jag kom in på din blogg? Du är nog bland dom första människorna som inte ljuger för sig själv om dess utseende. Du vet vem du är, hur du ser ut och står ändå på fötterna. Inte många som klarar av det. Tittade igenom din blogg lite också, och du är så jävla duktig som klarar det här! Går ner kilo efter kilo. Om vi räknar att alla fingrar vore tummar så 10 tummar upp för dig!



YOU GO GIRL!

All lycka till dig och kram!

Kommentera

Publiceras ej