Focaccia med smak av vitlök, timjan och havssalt
4kommentarer
25 g jäst
3 dl vatten (fingervarmt)
1 msk
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
Valfri fyllning och garnering.
1. Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten så all jäst löses upp.
2. Tillsätt olja och salt och rör om.
3. Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta till en smidig deg. Lite lös.
4. Låt jäsa i bunken i ca 45 minuter.
5. Olja en ugnsform och bred ut brödet och låt jäsa ytterligare 35 minuter. Sätt samtidigt ugnen på 225 grader.
6. Tryck i den fyllning du vill ha i brödet. Krydda och strö salt flingor och skvätt på olja.
7. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
4 kommentarer
Malin
25 Nov 2011 21:22
Vad mycket gott du gör!
LP
25 Nov 2011 22:15
Så gott det såg ut, synd ja inte får äta mjöl :(
My
26 Nov 2011 09:21
Mums!
anna
26 Nov 2011 09:31
det verkar gott :)
Kommentera