Focaccia med smak av vitlök, timjan och havssalt

4kommentarer

25 g jäst
3 dl vatten (fingervarmt)
1 msk
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
Valfri fyllning och garnering.

1. Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten så all jäst löses upp.
2. Tillsätt olja och salt och rör om.
3. Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta till en smidig deg. Lite lös.
4. Låt jäsa i bunken i ca 45 minuter.
5. Olja en ugnsform och bred ut brödet och låt jäsa ytterligare 35 minuter. Sätt samtidigt ugnen på 225 grader.
6. Tryck i den fyllning du vill ha i brödet. Krydda och strö salt flingor och skvätt på olja.
7. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.

4 kommentarer

Malin

25 Nov 2011 21:22

Vad mycket gott du gör!

LP

25 Nov 2011 22:15

Så gott det såg ut, synd ja inte får äta mjöl :(

My

26 Nov 2011 09:21

Mums!

anna

26 Nov 2011 09:31

det verkar gott :)

Kommentera

Publiceras ej